
Γάμος ομοφύλων δεν νοείται. Δεν είναι γάμος
Στο θέμα του γάμου ομοφύλων και της τεκνοθεσίας, για το οποίο γίνονται πολλές συζητήσεις και αντεγκλήσεις, η κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει τον φυσικό νόμο, από τον οποίο απορρέει και ο γάμος, που δημιουργεί την οικογένεια, άνευ της οποίας δεν θα υπήρχε η κοινωνία.
Η ένωση ομοφύλων υπάρχει βέβαια ως “επιλογή” ανάμεσα σε ποικίλες άλλες που “εξυπηρετούν” τα ανθρώπινα πάθη, αλλά ο γάμος δεν έχει σχέση με αυτές τις παρεκτροπές.
Ο γάμος είναι ζωοποιός.
Είναι ιερός.
Για την Εκκλησία μάλιστα, είναι Μυστήριο μέγα! Δεν είναι μία “σεξουαλική” σχέση, αλλά μία ευλογημένη ερωτική (ερώ=αγαπώ) σχέση.
Σε περίπτωση μη τεκνοποίησης του ζευγαριού, λόγω θεμάτων υγείας, το ανδρόγυνο αποτελεί και πάλι μία τέλεια οικογένεια. Είναι μία ευλογημένη σχέση αγάπης, μέσα από την οποία “τελειώνεται” ηθικά το ζευγάρι.
Αλλά δεν χρειάζεται να έχει σχέση κάποιος με τον Θεό για να υποστηρίξει τον φυσικό νόμο. Και όσοι δεν πιστεύουν στον Θεό, όμως γνωρίζουν τον αρχέγονο φυσικό Νόμο, τον πρωταρχικό νόμο της δημιουργίας, τον νόμο της ένωσης των ετερόφυλων.
Η ένωση ομοφύλων δεν μπορεί να διεκδικήσει “ισοτιμία” με τον φυσικό νόμο. Για την ακρίβεια, δεν έχει τιμή. Τι να “τιμάται” δηλαδή; Η υποδούλωση του ανθρώπου στις “έκνομες ηδονές”, όπως τις χαρακτηρίζει και ο Καβάφης; Είναι αυτό άξιο τιμής; Από πότε η φιληδονία περιποιεί τιμή στον άνθρωπο; Ποτέ και σε καμία κοινωνία. Αντιθέτως περιποιεί τιμή η εγκράτεια επί των άλογων (παράλογων) παθών του.
Επομένως:
η ομοφυλοφιλία δεν έχει σχέση με τον γάμο, την ιερή και εν δυνάμει δημιουργική ένωση του Άνδρα και της Γυναίκας, και καμία κυβέρνηση δεν πρέπει να δώσει δικαίωμα γάμου σε ομόφυλους. Τι κάνει καθένας στην ιδιωτική του ζωή, μέσα στο σπίτι του, δεν μας απασχολεί βεβαίως. Όμως ο νόμος ενός κράτους, πρέπει να σεβαστεί τον αιώνιο νόμο της Φύσης, της ένωσης των ετερόφυλων, που δημιουργεί τον γάμο.
Γάμος ομοφύλων δεν νοείται. Δεν είναι γάμος.
Σωτήριος Μάλαμας
Για τον Σεβασμό και την Αξιοπρέπεια μας
Πρόσφατα άρθρα
Σωτήρης Μάλαμας0 Comments
Ήρθε η ώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται κάτι νέο – πραγματικά δικό μας.
Σωτήρης Μάλαμας0 Comments
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Τι γιορτάζουμε. Τα έθιμα. Γιατί στις 12.00 τα μεσάνυχτα;
Σωτήρης Μάλαμας0 Comments